Ο μικρός πρίγκηπας-The little prince


Ξεκινήσαμε το πρόγραμμα My …..Our Storyline με αφορμή ενός μαθητή που τυγχάνει να είναι κωφός. Οι πρώτες δραστηριότητες που επιλέξαμε ήταν για το χτίσιμο ομάδας. Αποτυπώσαμε σε χαρτάκια τις προσδοκίες μας για αυτό το πρόγραμμα, τα τοποθετήσαμε σε φακέλους, τους σφραγίσαμε και τους ανοίξαμε μετά το πέρας της δράσης μας, έτσι απλά για να «μας ξαφνιάσουμε» με τα αποτελέσματα « φτάσαμε εκεί που είχαμε βάλει στόχο να φτάσουμε»;
Στη συνέχεια διαβάζουμε τον « Μικρό Πρίγκιπα» του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ και αναλύουμε τους «παραμυθικούς» ρόλους του βιβλίου. Ο  σκοπός μας είναι να ανακαλύψουμε τον συμβολισμό του κάθε χαρακτήρα του βιβλίου που θα μας βοηθήσει να φτάσουμε στον απώτερο στόχο μας : να ενισχύσουμε την ικανότητα υιοθέτησης θετικών τρόπων και στάσεων ζωής απέναντι σε άτομα με ειδικές ανάγκες για τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα τους!
Το περιεχόμενο του βιβλίου είναι ένα μήνυμα στον χαμένο οδοιπόρο που νοιώθει εξόριστος, αποκομμένος, χαμένος από τη χρησιμότητά του μέσα στην κοινωνική διάσταση της ζωής. 
Εν συνεχεία, μοιράζουμε ρόλους, κάνουμε πολλές σοβαρές και αστείες πρόβες στα Αγγλικά …..και στη Νοηματική.

Τα υπόλοιπα …… πάρτε ένα δείγμα της τελικής δουλειάς μας, της θεατρικής παράστασης μας που παρουσιάστηκε μπροστά σε όλο το Δημοτικό Σχολείο Ορμύλιας. Μια παράσταση μοναδική από μοναδικούς πρωταγωνιστές!! Μπράβο τους!!!










0 σχόλια:

Εγγραφή μέσω e-mail