Προκήρυξη πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού με τίτλο: ΣΧΟΛΙΚΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ Τρέφομαι μεσογειακά, ζω καλύτερα


ΘΕΜΑ:   ‘Προκήρυξη πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού με τίτλο:  

                 ΣΧΟΛΙΚΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ  «Τρέφομαι μεσογειακά,  ζω καλύτερα»’
           Το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο  της Αγωγής Υγείας στα σχολεία και με αφορμή:
1)  Την ένταξη της Μεσογειακής Διατροφής, στις 16 Νοεμβρίου του 2010, στον Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO.
2) Τις  αλλαγές  στις  διατροφικές συνήθειες που παρατηρούνται  τα  τελευταία  χρόνια  στη  χώρα  μας,  με αποτέλεσμα  να  απομακρυνόμαστε  όλο  και  περισσότερο από τον  παραδοσιακό  ελληνικό  τρόπο  διατροφής.
3) Τη  θέση  που  καταλαμβάνει  η  χώρα μας, πανευρωπαϊκά, στην παιδική παχυσαρκία.
                                                          ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ
πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό για τους μαθητές/τριες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  :
1. Παραδοσιακή συνταγή  μαγειρικής, που  να συνοδεύεται από στοιχεία σχετιζόμενα με τον τόπο, τη λαϊκή παράδοση και τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα….
 2. Δημιουργία πρωτότυπου έργου ζωγραφικής, με θέμα την παραδοσιακή ελληνική μεσογειακή διατροφή, τα τοπικά προϊόντα και τη σύνδεσή τους με την υγεία και τον πολιτισμό.
3.  Σχεδιασμός πρωτότυπης αφίσας, με θέμα την προώθηση της μεσογειακής διατροφής και των τοπικών προϊόντων διατροφής, με άξονα  τη συμβολή τους στην υγεία και τον πολιτισμό.
4.  Δημιουργία ψηφιακού video διάρκειας έως 5 λεπτά, με θέμα την προώθηση της μεσογειακής διατροφής και των τοπικών προϊόντων, με άξονα τη συμβολή της στην υγεία και τον πολιτισμό.

0 σχόλια:

Εγγραφή μέσω e-mail