Δικαιολογητικά εγγραφής Α' τάξης 2012-2013



                                                      ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Δικαιολογητικά εγγραφής μαθητών/τριών  στην Ατάξη του Δημοτικού  Σχολείου για το  Σχολικό  Έτος 2012-2013


Αγαπητοί γονείς, για την καλύτερη κι έγκαιρη ενημέρωσή σας αναφορικά με τη διαδικασία εγγραφής των παιδιών σας στο Δημοτικό Σχολείο, σας γνωρίζουμε τα παρακάτω:
Στην πρώτη τάξη εγγράφονται υποχρεωτικά όσοι μαθητές γεννήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου μέχρι και 31 Δεκεμβρίου 2006. Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται από 1 Ιουνίου 2011 στο Δημοτικό σχολείο Ορμύλιας και από ώρα 8:30 π.μ. έως 13.00 μ.μ.
Για την εγγραφή στην Ατάξη απαιτούνται τα παρακάτω :
Πιστοποιητικό γέννησης, Δήμου ή Κοινότητας για την εγγραφή του μαθητή στα οικεία μητρώα ή δημοτολόγια, το οποίο εκδίδεται το τελευταίο πριν από την εγγραφή τρίμηνο και στο οποίο αναγράφεται ολογράφως και αριθμητικώς η ημερομηνία γέννησης.  Τα πιστοποιητικά των εγγεγραμμένων μαθητών στα μητρώα του δήμου Πολυγύρου έχουν αναζητηθεί αυτεπάγγελτα από τη Δ/ντρια του σχολείου, έχουν εκδοθεί και έχουν κατατεθεί στο Δημοτικό Σχολείο. Οι αλλοδαποί μαθητές εγγράφονται στην Ατάξη προσκομίζοντας πιστοποιητικό γέννησης επίσημα μεταφρασμένο ή ληξιαρχική πράξη γέννησης.
Πιστοποιητικό οδοντολογικής- οφθαλμολογικής- καρδιολογικής εξέτασης από Κρατικό Νοσοκομείο ή ιδιώτη γιατρό της σχετικής ειδικότητας.
Συμπληρωμένο το Ατομικό Δελτίο Υγείας (Α.Δ.Υ), το οποίο σας δίδεται μαζί με την ανακοίνωση.
Διευκρινήσεις:
Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. Φ.6/261/44789/Γ1 από 23-4-2012 εγκύκλιο του ΥΠΔΒΜΘ, οι βεβαιώσεις Υγείας των προς εγγραφή μαθητών/τριών συμπληρώνονται από ιατρούς ειδικότητας Καρδιολογίας, Οφθαλμολογίας και Οδοντιατρικής.
Ενημερωτικά σας γνωρίζουμε ότι, το Υπουργείο Υγείας & Κοιν/κής Αλληλεγγύης - Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας και η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία μας έχουν κάνει γνωστό ότι: «Τα παιδιά σχολικής ηλικίας μπορούν να εξεταστούν από Καρδιολόγο Ενηλίκων και μόνο σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάποιο πρόβλημα να συνίσταται η περαιτέρω εξέταση από Παιδοκαρδιολόγο».
Τα ασφαλισμένα παιδιά στον ΕΟΠΥΥ με τη φροντίδα των γονέων ή των κηδεμόνων τους, μπορούν να προσέρχονται στους Ιατρούς των παραπάνω ειδικοτήτων, των Μονάδων Υγείας (μέσω του συστήματος των τηλεφωνικών ραντεβού -184 ή όπως άλλως έχει οριστεί η εξυπηρέτηση των ασφ/νων) και στους συμβεβλημένους ιατρούς με τον Οργανισμό (σύμφωνα με τους όρους και προϋποθέσεις της σύμβασής τους), για δωρεάν εξέταση, συμπλήρωση του Α.Δ.Υ. και χορήγηση των αναγκαίων βεβαιώσεων υγείας.
 Επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του μαθητή, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.
Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο να φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή.
Βεβαίωση παρακολούθησης νηπιαγωγείου. Όπου δεν είναι δυνατή η προσκόμιση βεβαίωσης παρακολούθησης νηπιαγωγείου, οι γονείς και κηδεμόνες των νηπίων υποβάλλουν σχετική αίτηση προς τον οικείο Διευθυντή Εκπαίδευσης ΠΕ, στην οποία θα αναφέρονται οι λόγοι μη φοίτησης. Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης, αφού εξετάσει την εν λόγω αίτηση, εγκρίνει την εγγραφή του μαθητή. Αν ο Διευθυντής Εκπαίδευσης δεν κάνει δεκτή την αίτηση των γονέων, τότε εφαρμόζονται οι διατάξεις της περίπτωσης 26, της παρ. 4, του άρθρου 94 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87Α).

          Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε πληροφορία.
                                                                         Η Δ/ντρια του Σχολείου
                                                                               Παπανικολάου Ευτυχία
                                                             

0 σχόλια:

Εγγραφή μέσω e-mail