Ρουμανία 2η κινητικότητα Comenius Project (Βίντεο)


Εξωτερικός δικτυακός τόπος. Προσοχή στη χρήση άλλων περιεχομένων.


Κυριακή 03/02/13 
Άφιξη Ελληνικής αποστολής
στο αεροδρόμιο και μεταφορά στο Ξενοδοχείο.
Επαφή με αντιπροσωπεία της Ρουμανίας.
Δευτέρα 04/02/13
Επίσκεψη στο σχολείο της Ρουμανίας, υποδοχή αποστολών με την συμμετοχή των μαθητών σε παραδοσιακούς χορούς.
 Παρουσίαση ηλεκτρονικού βιβλίου από την Κύπρο για τις τηλεδιασκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στην Κύπρο με τις άλλες χώρες.
Ξενάγηση στους χώρους του σχολείου και παρουσίαση από μαθητές γενικές γνώσεις για την κάθε χώρα που συμμετέχει στο πρόγραμμα (ελληνικές λέξεις, γεωγραφικές περιοχές, ιστορικές αναφορές, τραγούδια ελληνικά και χορός συρτάκι).
Γεύμα στο χώρο του σχολείου.
Τρίτη 05/02/13
Επίσκεψη στην Ταργκόβιστε που περιλαμβάνει την αρχαία πρωτεύουσα της Ρουμανίας με το κάστρο της, τις εκκλησίες με τις ελληνικές τοιχογραφίες, το παρατηρητήριο του Βλάντ Τσέπες εναντίον των Οθωμανών.
Μετάβαση στο Κάστρο του «Βλάντ Τσέπες» στην περιοχή του Μπράν, ξενάγηση και γεύμα σε εστιατόριο της περιοχής.
              Τετάρτη 06/02/13
Συνάντηση στο σχολείο της Ρουμανίας με θέμα συζήτησης καθορισμός ημερομηνίας της επόμενης συνάντησης στην Πολωνία (16-20 Μαϊου 2013) και συζήτηση για τις επόμενες μετακινήσεις στην Ιταλία και Κύπρο χωρίς καθορισμό ακριβής ημερομηνίας.
Μετάβαση στις τάξεις του σχολείου της Ρουμανίας και παρουσίαση παραδοσιακών συνταγών στις αποστολές των χωρών συμμετοχής στο πρόγραμμα. (Τζατζίκι για την Ελλάδα). Στη συνέχεια παρουσίαση ρουμάνικων παραδοσιακών κατασκευών από τους μαθητές (εικόνες από γυαλί, μαρτιζόρ, κέντημα, ζωγραφική σε κεραμικά και γύψινα αντικείμενα κτλ.)
Επίσκεψη στο «παλάτι του λαού» (βουλή) ξενάγηση και γεύμα για τις αποστολές.
Επίσκεψη στο παραδοσιακό αγροτικό μουσείο Βουκουρεστίου.
Συνάντηση «meeting» των αποστολών στο χώρο του ξενοδοχείου και προσδιορισμός των επόμενων δραστηριοτήτων (δημιουργία ηλεκτρονικού βιβλίου από την Ελληνική αποστολή συγκεντρώνοντας το υλικό από όλες τις χώρες και θα περιλαμβάνει 3 τραγούδια και 3 χοροί από κάθε χώρα που θα τις παρουσιάζουν οι μαθητές με παραδοσιακές στολές).
Πέμπτη 07/02/13
Επίσκεψη στο σχολείο της Ρουμανίας και αποχαιρετισμός των αποστολών με εκδηλώσεις (τραγούδια, χοροί από την Ρουμανία και τραγούδια και χοροί από τις χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.)
Λήξη των εργασιών.




0 σχόλια:

Εγγραφή μέσω e-mail