«Χαρίζω και εγώ ένα δέντρο στο σχολείο μου»



Αξιότιμοι γονείς, 

Tο Σχολείο μας στο πλαίσιο της υλοποίησης προγραμμάτων καινοτόμων δράσεων κατά το φετινό Σχολικό Έτος 2013/2014 (έτος αφιερωμένο στον Ενεργό Πολίτη σύμφωνα με την UNESCO και τα κείμενα της Ευρωπαϊκής Ένωσης), έχει στόχο να πραγματοποιήσει ένα σχέδιο δράσης Περιβαλλοντικής Αγωγής με θέμα: « Η αυλή του σχολείου, εργαλείο αγωγής και εκπαίδευσης».

Εκτός από τον περιβαλλοντικό χαρακτήρα του, το πρόγραμμά μας στοχεύει στη διαμόρφωση του μαθητή ως ενεργού πολίτη που είναι υπεύθυνος και ενημερωμένος, ξέρει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του, εκφράζει την άποψή του και συμμετέχει ενεργά στην κοινωνία.

Παίρνοντας αφορμή από τα παραπάνω και με δεδομένο ότι τα προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων αποτελούν δράσεις εθελοντικού και συνεργατικού χαρακτήρα σας καλούμε, στο βαθμό που το επιτρέπουν οι δυνατότητές σας, να συμβάλλετε και εσείς σε αυτή τη προσπάθειά μας. 

Με εκτίμηση
Η Διευθύντρια και
Οι Εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Ορμύλιας

Σε πρώτη φάση θα επιχειρήσουμε να μεταφυτεύσουμε στον αύλειο χώρο του Σχολείου μας 10 μεγάλα ελαιόδεντρα. Το συγκεκριμένο δέντρο επιλέχθηκε γιατί αντιπροσωπεύει τόσο την παράδοση του τόπου μας όσο και την κύρια ασχολία των κατοίκων μας. Για το σκοπό αυτό σας καλούμε να δηλώσετε μέχρι τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου εάν επιθυμείτε να χαρίσετε ένα ελαιόδεντρο στο σχολείο μας. (Το δέντρο να είναι πάνω από 10 χρονών και σε προσβάσιμο μέρος για τη μεταφύτευσή του.)

0 σχόλια:

Εγγραφή μέσω e-mail