Κηραλοιφή


Η κυρία Μαρίνα με τους μαθητές του Γ'2 μοιράστηκε μαζί μας μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή για κηραλοιφή. 
Υλικά:450 γρ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, 100 γρ. μελισσοκέρι, 50 γρ. δαφνέλαιο. 50 γρ. σπαθόλαδο, 50 γρ. αμυγδαλέλαιο, 1 κ. γ. κοφτή μαστίχα Χίου τριμμένη.
Εκτέλεση: Λιώνουμε το κερί, ανακατεύουμε τα λάδια με τη μαστίχα, ρίχνουμε το λιωμένο κερί στα λάδια κι ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις. Αδειάζουμε το μείγμα σε βαζάκια κι αφήνουμε να κρυώσει. Μετά από μια ώρα σκεπάζουμε τα βαζάκια. 
Χρησιμοποιούμε για επούλωση πληγών, για ελαφρά εγκαύματα, για σκασμένα χείλη.









0 σχόλια:

Εγγραφή μέσω e-mail